Menu

Mango mousse

Makkelijk glutenvrij nagerecht, mango mousse

Ingrediënten voor Mango mousse

2 verse mango's,
2 tl limoen,
2 el suiker,
1 zakje vanillesuiker,
1 gepasteuriseerde eiwit (30 gram),
2 gelatineblaadjes,
200 ml slagroom

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.7 (29 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
6
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
18 jun 2020

Hoe maak je Mango mousse

Schil de mango's en snij ze in stukjes. Pureer de mango's in de keukenmachine.
Voeg hier de limoensap aan toe.
Klop dan het eiwit schuimig. Voeg hier de vanillesuiker en eetlepels suiker aan toe.
Zijn de mango's niet zoet maar een beetje zurig? Voeg dan wat extra suiker toe!

Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat ze 5 minuten weken.
Knijp ze uit en doe ze in een pannetje met daarin 2 eetlepels warm water. Roer tot de gelatine is opgelost.
Giet dit mengsel bij de mango puree en roer dit goed door.

Klop de slagroom tot zachte pieken. Roer de mango puree door de slagroom.
Schep dan ook het eiwit door het mengsel.
Verdeel de mousse over 6 tot 8 schaaltjes en laat de mousse 2 uurtjes opstijven.

Reacties

Door Nicolle op zo, 27/06/2021 - 14:53

Met gepasteuriseerde eiwit lukt het echt niet. 2 keer geprobeerd op te kloppen, daarna maar ''echt'' ei genomen. Et voilà, opgeklopt eiwit. Zelfde kom, zelfde mixer, allemaal vetvrij dus daar ligt het niet aan.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.