Ingrediënten voor Glutenvrije chocolade hartjes koeken
Voor de Koekjes
220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Voor de ganache
100 gram pure chocolade,
100 gram slagroom
Hoe maak je Glutenvrije chocolade hartjes koeken
Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een bol van met de hand.
Laat het deeg minstens een uurtje rusten in de koelkast.
Warm de oven voor op 165 graden.
Rol het deeg uit toch ongeveer 0,5 cm dikte en steek hartjes uit het deeg.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Als de koekjes zijn afgekoeld begin je met de ganache.
Breek de chocola in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom.
Verhit de slagroom in een steelpan tot er bubbeltjes aan de rand vormen.
Giet dan de slagroom bij de chocola en meng het geheel tot de chocola gesmolten is.
Verdeel dan de ganache over de koekjes en druk 2 koekjes op elkaar.
Je tip of commentaar