Menu

Glutenvrije lente-soesjes

Glutenvrije lente-soesjes

Ingrediënten voor Glutenvrije lente-soesjes

Voor de soezen

100 gram glutenvrij wit meel,
flinke snuf zout,
75 gram boter in blokjes,
ongeveer 3 eieren,
100 milliliter water,

Voor de vulling

200 ml slagroom,
2 zakjes vanillesuiker,
Rasp van 1 citroen,

Voor de topping

150 gram witte smeltchocolade,
Mespuntje gele kleurstof

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
13 apr 2021

Hoe maak je Glutenvrije lente-soesjes

Verwarm boter, 100 ml water en zout in een ruime steelpan met een dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is. Laat het mengsel niet koken en verdampen.
Zeef het meel in een aparte kom. Breng nu snel aan de kook en voeg in 1 keer het meel toe. Haal de pan van het vuur en roer krachtig met een pollepel tot het deeg veranderd in een glad zwaar deeg. Verhit nog 2 minuten boven het vuur, blijf roeren. Het deeg vormt een bal en laat los van de bodem. Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen de eieren los.
Roer de eieren 1 voor 1 met een mixer door het deeg tot ze zijn opgelost. Voeg zoveel ei toe dat er een glanzend zalfachtig deeg ontstaat die bij licht schuddend van de lepel valt. Misschien heb je niet alle ei nodig, want het deeg moet stevig blijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep het deeg in een spuitzak met een spuitmond van ongeveer 1 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit torentjes. Wij maakten ze ongeveer 2,5 cm doorsnee en 2 cm hoog, zorg dat er 3-4 cm tussen de soesjes zit.
Afhankelijk van de grootte van het spuitmondje kun je 20-25 soesjes spuiten. Duw de puntjes glad met een natte vinger of lepel.

Bak ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en doe de ovendeur snel open en dicht om de stoom te laten ontsnappen, bak nog ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn. Haal dan de soesjes uit de oven en prik een gaatje in de zijkanten om de lucht te laten ontsnappen, doe dit snel. Zet ze weer in de oven en bak ze nog ongeveer 5 minuten tot ze goed stevig zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Doe voor de vulling de slagroom, vanillesuiker en citroenrasp in een kom en klop deze stijf. Doe de slagroom in een spuitzak met een klein spuitmondje en vul de soesjes.
Smelt de witte chocolade samen met de kleurstof au bain-marie. Laat de witte chocola niet te warm worden, anders gaat deze klonteren. Dip de soesjes in de chocola en laat de chocola opstijven.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.