Ingrediënten voor Tomatensoep met kip
6 tomaten (in blokjes),
1 blik tomatenblokjes (400 gram),
1 blikje tomatenpuree (70 gram),
1 ui (gesnipperd),
1 winterwortel (in blokjes),
400 gram soepgroente,
3 groentebouillon blokjes,
1 soepkip of 4 grote kippenbouten,
30 gram glutenvrij wit meel
Hoe maak je Tomatensoep met kip
Vul een grote soeppan met 2 liter water, de bouillonblokjes en de kip.
Breng aan de kook en laat dan een uur sudderen.
Haal dan de kip uit de pan en verwijder de botjes van de kip. Bewaar het kippenvlees.
Doe de bouillon tijdelijk in een andere pan of bak. De bouillon kan ook van te voren gemaakt worden.
Fruit de ui, tomaat en wortel met een beetje boter in de soeppan.
Doe na een paar minuten de bouillon, tomatenpuree, het witmeel en het blik tomaten erbij.
Laat dit goed gaar worden, pureer de soep dan.
Als laatste doe je de zak soepgroente en de kip erbij.
Zodra de soepgroentes gaar zijn is de soep klaar om te serveren.
Tip! Serveer de soep met deze zelfgemaakte glutenvrije kaas-ui broodjes!
Reacties
vraagje, waar of wanneer gebruik ik de glutenvrij witmeel?
Op het moment dat je het blikje tomatenpuree erbij doet, doe je ook het witmeel erbij.
Je tip of commentaar