Menu

Bruine bonensoep, glutenvrij

Glutenvrije Bruine Bonensoep

Ingrediënten voor Bruine bonensoep, glutenvrij

400 gram gedroogde bruinen bonen,
1 flinke prei,
1 grote ui,
halve winterwortel,
1 knolselderij,
2 a 3 runderbouillonblokjes (glutenvrij),
rookworst,
300 gram hamlappen,
versgemalen zwarte peper

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.7 (3 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Bruine bonensoep, glutenvrij

Spoel minimaal 6 uur van tevoren de bruine bonen af en zet ze helemaal onder water.
Zet de bonen op met het weekwater, minimaal twee liter. Breng dit aan de kook. Schep als het kookt eventueel het schuim eraf en gooi dit weg. Voeg nu gelijk de hamlappen toe. Laat dit zachtjes koken.
Snijd intussen de prei en ui in ringen en de knolselderij en wortel in kleine stukjes en voeg dit na ongeveer een uur toe.
Breng opnieuw aan de kook met de bouillonblokjes en de peper.
Laat nog ongeveer een uur zachtjes koken tot de bruine boven goed zacht zijn. Snijd de rookworst in stukjes en voeg deze toe.
Snijd ook de hamlappen in stukjes en doe ze terug in de pan.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.