Ingrediënten voor Glutenvrije mosterdsoep
50 gram boter,
60 gram glutenvrije bloem,
100 milliliter kookroom of slagroom,
1 liter bouillon (gemaakt van 1 liter water en 2 glutenvrije groentebouillon blokjes),
1 bosje lente-ui in ringetjes gesneden,
250 gram uitgebakken rookspekjes,
3 eetlepels grove Groninger mosterd (of naar smaak)
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
5
Aantal stuks:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
02 mei 2010
Laatste wijziging:
30 mrt 2020
Hoe maak je Glutenvrije mosterdsoep
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer flink met een houten lepel.
Zet het vuur zacht, laat de roux 10 minuten garen, blijf nu en dan roeren.
Giet de warme bouillon bij de roux, roer het glad. Laat het geheel 10 minuten koken.
Zeef de soep als er nog klontjes in zitten.
Voeg de grove mosterd toe naar smaak, ik voeg ongeveer 2 eetlepels toe.
Vlak voor je de soep serveert voeg je de uiringen en de spekjes toe.
Misschien vind je dit ook lekker:
Je tip of commentaar