Menu

Glutenvrije mosterdsoep

Glutenvrije mosterdsoep recept

Ingrediënten voor Glutenvrije mosterdsoep

50 gram boter,
60 gram glutenvrije bloem,
100 milliliter kookroom of slagroom,
1 liter bouillon (gemaakt van 1 liter water en 2 glutenvrije groentebouillon blokjes),
1 bosje lente-ui in ringetjes gesneden,
250 gram uitgebakken rookspekjes,
3 eetlepels grove Groninger mosterd (of naar smaak)

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (23 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije mosterdsoep

Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer flink met een houten lepel.
Zet het vuur zacht, laat de roux 10 minuten garen, blijf nu en dan roeren.

Giet de warme bouillon bij de roux, roer het glad. Laat het geheel 10 minuten koken.

Zeef de soep als er nog klontjes in zitten.
Voeg de grove mosterd toe naar smaak, ik voeg ongeveer 2 eetlepels toe.
Vlak voor je de soep serveert voeg je de uiringen en de spekjes toe.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.