Ingrediënten voor Frambozen mousse
600 ml yoghurt,
3 gelatine blaadjes,
3 eiwitten (100 gram gepasteuriseerd),
300 gram frambozen,
40 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
8
Aantal stuks:
8
Soort:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
21 dec 2020
Laatste wijziging:
29 dec 2020
Hoe maak je Frambozen mousse
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Was de frambozen en prak ze fijn. Klop de yoghurt op met de frambozen en de suiker. Mix in een andere kom de eiwitten met de vanillesuiker stijf. Los de gelatine op in een eetlepel water en roer dit door het yoghurt mengsel. Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten door het yoghurt mengsel. Laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Wat bedoel je precies met 3 eiwitten gepasteuriseerd?
Hi Anne,
De eiwitten in dit recept worden niet verwarmd. Daarom kun je het beste gepasteuriseerde eiwitten kopen in de supermarkt, deze zijn verhit tot een bepaalde temperatuur zodat er geen schadelijke bacteriën meer in zitten.
Ik hoop dat het zo duidelijk is. :)
Groetjes Lynn
Top, dat is dan duidelijk! Maar ik bedoel meer qua hoeveelheid, bedoel je dan van 3 eieren?
Het is eiwit van drie eieren, dat is ongeveer 100 gram.
Je tip of commentaar