Menu

Mini citroen cheesecake toetjes

Glutenvrije citroen cheesecake dessert

Ingrediënten voor Mini citroen cheesecake toetjes

Voor de bodem

200 gram glutenvrije koekjes,
100 gram (room)boter,

Voor de vulling

200 gram roomkaas,
3 el poedersuiker,
1 zakje vanillesuiker,
2 el suiker,
250 ml koude slagroom,
1 zakje klopfix,
1 vanillestokje,
Rasp van 1 citroen,
2 el citroensap,

Voor de bovenlaag

1 blaadje gelatine,
75 gram witte chocola,
115 gram suiker,
30 ml slagroom,
40 ml citroensap,
25 ml water,
Gele kleurstof

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
7
Aantal stuks: 
7
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
27 aug 2020

Hoe maak je Mini citroen cheesecake toetjes

Verkruimel de koekjes en smelt de boter voor de bodem.
Meng de koekjes en de gesmolten boter door elkaar, verdeel het kruimelmengsel over de glazen potjes.
Druk de bodems plat met de bolle kant van de lepel, laat afkoelen in de koelkast.

Intussen kun je beginnen aan de vulling.
Spatel de roomkaas, de poedersuiker en de merg van het vanillestokje door elkaar.
Doe in een andere kom de slagroom, vanillesuiker, suiker en klopfix.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom door de roomkaas tot alles goed is gemengd.
Voeg als laatste de citroenrasp en het sap toe. Spatel ook dit erdoor.
Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de bodems.
Laat de taartjes een uurtje opstijven in de koelkast.

Als laatste begin je met de topping.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm het water, de citroensap en de suiker in een steelpan, tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur, roer de gelatine door het mengsel.
Roer de slagroom dan ook door en los de chocola op in het mengsel.
Voeg eventueel wat gele kleurstof toe.
Zeef het mengsel en verdeel het spiegelglazuur over de taartjes.
Laat de toetjes nogmaals een uurtje in de koelkast staan.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.