Ingrediënten voor Mini citroen cheesecake toetjes
Voor de bodem
200 gram glutenvrije koekjes,
100 gram (room)boter,
Voor de vulling
200 gram roomkaas,
3 el poedersuiker,
1 zakje vanillesuiker,
2 el suiker,
250 ml koude slagroom,
1 zakje klopfix,
1 vanillestokje,
Rasp van 1 citroen,
2 el citroensap,
Voor de bovenlaag
1 blaadje gelatine,
75 gram witte chocola,
115 gram suiker,
30 ml slagroom,
40 ml citroensap,
25 ml water,
Gele kleurstof
Hoe maak je Mini citroen cheesecake toetjes
Verkruimel de koekjes en smelt de boter voor de bodem.
Meng de koekjes en de gesmolten boter door elkaar, verdeel het kruimelmengsel over de glazen potjes.
Druk de bodems plat met de bolle kant van de lepel, laat afkoelen in de koelkast.
Intussen kun je beginnen aan de vulling.
Spatel de roomkaas, de poedersuiker en de merg van het vanillestokje door elkaar.
Doe in een andere kom de slagroom, vanillesuiker, suiker en klopfix.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom door de roomkaas tot alles goed is gemengd.
Voeg als laatste de citroenrasp en het sap toe. Spatel ook dit erdoor.
Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de bodems.
Laat de taartjes een uurtje opstijven in de koelkast.
Als laatste begin je met de topping.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm het water, de citroensap en de suiker in een steelpan, tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur, roer de gelatine door het mengsel.
Roer de slagroom dan ook door en los de chocola op in het mengsel.
Voeg eventueel wat gele kleurstof toe.
Zeef het mengsel en verdeel het spiegelglazuur over de taartjes.
Laat de toetjes nogmaals een uurtje in de koelkast staan.
Reacties
Is klopfix van dr. Oetker glutenvrij?
Ja, in de ingrediënten van de klopfix van Dr. Oetker zitten geen gluten. Dat neemt niet weg dat het altijd goed is het etiket te raadplegen omdat een fabrikant soms de samenstelling kan veranderen.
Je tip of commentaar