Menu

Glutenvrije ervaring

Glutenvrije ervaring

We mogen ons inmiddels wel ervaringsdeskundigen noemen, mijn dochter en ik.
Zelf kreeg ik in 2003 de diagnose coeliakie en twee jaar geleden was helaas mijn dochter aan de beurt.
In 2003 was "glutenvrij boodschappen doen" echt pionieren.
De gewone supermarkt in de buurt verkocht geen glutenvrije producten en ik was dan ook aangewezen op de natuurwinkel of het internet.
Brood bakte ik altijd zelf, maar echt smaakvol werd het zelden.

Inmiddels zijn we jaren verder. Ik struinde het internet af naar glutenvrije recepten. Ik volgde glutenvrije baklessen. We struinden in binnen- en buitenland alle winkels af op zoek naar glutenvrije producten.
Uiteindelijk kwam ik er wel achter dat je vindingrijk moet zijn wil je lekker kunnen eten.
Ik probeerde een hoop recepten uit. Maakte van bestaande recepten glutenvrije variaties.
Als ik geen zin in bakken had nam mijn man het van me over.
Toen onze dochter glutenvrij moest gaan eten had ik een extra reden om mijn best te doen.
Zo werd het een uitdaging om broodjes te maken die ze makkelijk mee naar school kon nemen en we bakken nu vaker koekjes en taart.
In de familie staan we al bekend als taartenbakkers en men verbaast zich vaak dat je niet kan proeven als een taart glutenvrij is.

Jaren geleden startten we deze web-site en nodigden daarmee ook andere mensen uit om recepten te plaatsen.
Nu was de site aan vernieuwing toe en alles ziet er mooi en fris uit.
We gaan nu en dan een blog schrijven en er kunnen meer foto' s bij één recept
De mogelijkheid om recepten te plaatsen blijft bestaan en we hopen dat er dan ook door anderen een mooie foto bij wordt gezet.
Zelf gaan we natuurlijk door met koken en bakken, want het is gelukkig heel leuk om te doen.

Veel bak- en kookplezier!

Groetjes, Carin

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.