Ingrediënten voor Glutenvrije kaas-bosui broodjes
570 gram glutenvrij wit meel,
20 gram bakpoeder,
85 gram ongezouten boter,
2 eieren,
200 ml karnemelk,
Flinke snuf zout,
Peper,
1 bos bosui,
300 gram oude kaas,
Hoe maak je Glutenvrije kaas-bosui broodjes
Hak als eerste de bosui fijn.
Snijd vervolgens de boter in kleine blokjes en doe deze in een mengkom.
Voeg hier meel, bakpoeder, 1 ei, zout en peper aan toe en meng het geheel door elkaar tot een kruimelig deeg.
Doe hier de karnemelk, 200 gram kaas en bosui bij en kneed tot een soepel deeg.
Voeg eventueel wat extra meel toe als het deeg te plakkerig blijft.
Warm de oven voor op 180 graden en bestrooi het werkblad met glutenvrij meel.
Rol het deeg uit tot een plak van 2 a 3 cm. en snijd vierkantjes uit het deeg.
Kluts het andere ei en bestrijk de broodjes met ei. Strooi als laatste de overige kaas over de broodjes.
Bak de broodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de broodjes bij de soep of eet ze lekker als lunch!
Je tip of commentaar