Menu

Glutenvrij breekbrood

Glutenvrij wit breekbrood

Ingrediënten voor Glutenvrij breekbrood

570 gram glutenvrij wit meel (plus wat extra voor het vormen van het deeg),
7 gram gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
10 gram zout,
Maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en/of pompoenpitten

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.8 (10 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
06 jun 2021

Hoe maak je Glutenvrij breekbrood

Doe alle ingrediënten, behalve de zaden en pitten, in een kom. Meng met behulp van een keukenmachine.
Vorm in de kom een bal van het deeg. Het deeg is nog wat plakkerig, dus gebruik hiervoor bijvoorbeeld een spatel.
Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek. (boven de verwarming of in de oven op 35 graden.

Bedek een grote ovenschaal of braadslede met bakpapier (ongeveer 25 bij 35 cm).
Verdeel het deeg na een uur rijzen in 20 kleine balletjes en leg ze in de ovenschaal. Het deeg is waarschijnlijk wat plakkerig, bestrooi het deeg daarom met wat glutenvrij bloem.
Bestrijk de balletjes met melk en verdeel de zaden en pitten over de broodjes.
Leg de vochtige theedoek weer over de schaal en laat nogmaals 3 kwartier rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin gaar.
Dit brood geschikt voor zowel hartig als zoet beleg!

Reacties

Door Margot op ma, 27/07/2020 - 19:43

Kan het ook met plantaardige ‘melk’?

Door Lynn op wo, 29/07/2020 - 12:05

Hoi Margot,
Voor dit recept heb ik dit keer lactosevrije melk gebruikt. Ik heb alleen geen ervaring met plantaardige melk, dus ik durf niet te zeggen of dat lukt. We horen graag of het is gelukt, bak se! :)
Lynn

Door Sabine op di, 10/08/2021 - 09:14

Hallo,
Bij mij zijn deze broodjes niet gelukt. Rijzen niets.Blijven heel wit bij het bakken. Ik heb nogluten bloem gebruikt,welke gebruik jij?
Gr. Sabine

Door admin_glutenvrij op wo, 11/08/2021 - 10:38

Wellicht is de temperatuur van de oven niet hoog genoeg geweest bij het bakken.

Niet rijzen komt vaak voor als het niet voldoende op temperatuur is.
Voor het deeg heb ik Mixwell wit meel gebruikt.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.