Ingrediënten voor Glutenvrije plaatpizza met aardappel & rode ui
3 flinke vastkokende aardappelen, geschild en in heel dunnen plakjes,
2 rode uiten in ringen,
5 eetlepels olijfolie,
275 gram glutenvrij meel,
7 gram droge gist,
150 ml. lauwwarm water,
1 eetlepel honing,
1 theelepel zout,
2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngesneden,
2 tenen knoflook,
100 gram parmezaanse kaas,
grof zeezout.
Hoe maak je Glutenvrije plaatpizza met aardappel & rode ui
Los het gist op in het warme water, voeg de honing, het meel, één eetlepel olie en tenslotte de zout toe. Kneed met de keukenmachine tot een soepel deeg.
Dek af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
Kneed het deeg nogmaals door. Verwarm de oven voor op 225 graden met de bakplaat in de oven.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht, bestrooi het deeg met meel en vorm met de handen of met een deegroller een grote ovale dunne pizza ter grootte van de bakplaat.
Maak de randen iets dikker. Beleg de pizza met de dunne plakjes aardappel, laat iets overlappen.
Bestrijk de aardappel en de rand met een laagje olijfolie.
Doe de uiringen, de rozemarijn en grof zeezout over de pizza.
Neem de hete bakplaat en schuif de pizza met bakpapier op de bakplaat en bak de pizza 20 tot 25 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn.
Pers intussen de knoflook uit en meng dit met de overgebleven olijfolie.
Haal de pizza uit de oven, strooi de Parmezaanse kaas erover en besprenkel met de knoflookolie.
Eet smakelijk!
Je tip of commentaar