Ingrediënten voor Glutenvrije speculaastaart met peer
115 gram glutenvrij wit meel,
100 gram amandelmeel,
110 gram donkerbruine suiker,
1 ei,
150 gram amandelspijs,
snuf zout,
1 eetlepel speculaaskruiden,
1 theelepel bakpoeder,
70 gram boter,
amandelschaafsel,
2 flinke peren, geschild en in acht stukken.
Hoe maak je Glutenvrije speculaastaart met peer
Meng voor het deeg beide soorten meel, de suiker, zout, speculaaskruiden, bakpoeder, boter en een half geklutst ei. Kneed tot een stevige deegbal en laat dit deeg een kwartier rusten in de koelkast.
Meng de amandelspijs met de andere helft van het geklutste ei.
Vet een vorm van 22 cm. doorsnee in met boter en doe het deeg in de vorm, over de bodem en langs de randen.
Verdeel de amandelspijs over de bodem en leg de peer rondom over de amandelspijs met de dunne kant naar binnen. Bestrooi de peer met amandelschaafsel en een beetje witte suiker.
Verwarm de oven op 180 graden en bak het taartje 45 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat eerst afkoelen.
Je tip of commentaar