Ingrediënten voor Asperges met krieltjes, zalm en ei
1 kilo (ongeschilde) asperges,
1 kilo krieltjes,
5 eieren,
200 gram gerookte zalm,
2 el olie,
Snuf zout
Voor de saus:
50 gram boter,
200 ml melk,
1 tl mosterd,
1 glutenvrij kippenbouillonblokje,
3 el glutenvrij wit meel,
Handje bieslook
Hoe maak je Asperges met krieltjes, zalm en ei
Halveer de krieltjes verdeel ze over een ovenschaal.
Besprenkel de krieltjes met de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout.
Bak de krieltjes 45 minuten in een oven op 210 graden.
Kook de eieren 5 minuten.
Schil de asperges. Kook dunne asperges in 10 minuten gaar, als de asperges dikker zijn laat je ze 15 minuten koken.
Laat de asperges na het koken nog 5 minuten in het kookvocht zitten.
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Smelt voor de saus de boter in een steelpan.
Voeg dan het meel toe en roer goed door tot het meel goed is opgenomen.
Voeg de melk toe, zet het vuur hoger en roer de saus goed door.
Als de saus de gewenste dikte heeft gekregen kan de mosterd en het bouillonblokje erbij.
Verdeel de krieltjes, asperges, zalm, eieren en de saus over 5 borden.
Besprenkel de borden met de fijngesneden bieslook.
Je tip of commentaar