Menu

Sinaasappel kwarktaart glutenvrij

Glutenvrije sinaasappel kwarktaart

Ingrediënten voor Sinaasappel kwarktaart glutenvrij

Voor de bodem:

200 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout

Voor de kwarktaart:

100 ml. verse sinaasappelsap
vruchtvlees van 1 sinaasappel
6 blaadjes witte gelatine,
4 eetlepels witte suiker
1 zakje vanillesuiker
500 gram kwark
250 ml slagroom

Voor het Spiegelglazuur:

2 blaadjes witte gelatine,
75 gram witte chocola in kleine stukjes,
115 gram suiker,
30 ml slagroom,
rasp van een sinaasappel
Rode en gele voedingskleurstof,
65 ml water

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (13 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
29 jun 2020

Hoe maak je Sinaasappel kwarktaart glutenvrij

Bak eerst de bodem.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Druk het deeg plat in een met bakpapier bekleedde springvorm, of rol het deeg uit.
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden.
Laat de bodem goed afkoelen.

Dan kun je beginnen met de kwarktaart.
Pers 100 ml sap, en snijd het vruchtvlees uit een sinaasappel zonder de velletjes.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de sap en laat de uitgeknepen gelatine oplossen in de sap, blijf goed roeren.
Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
Klop de kwark los en spatel de slagroom erdoor.
Roer de half afgekoelde sap met gelatine door het mengsel en spatel goed door elkaar.
Giet het kwarkmengsel op de taartbodem en laat in de koelkast een paar uur opstijven.

Maak de spiegelglazuur als de taart goed stevig is:
Week de gelatine in koud water. Verwarm het water met de suiker en sinaasappelrasp tot alle suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het water. Roer daarna de witte chocola en de slagroom erdoor, blijf goed roeren.
Breng eventueel nog op de gewenste kleur met kleurstof.
Zeef het mengsel en laat de glazuur een beetje afkoelen.
Giet de glazuur over de ijskoude taart en laat opnieuw opstijven.
Laat de springvorm om de taart heen zitten zodat het glazuur niet van de taart druipt.
In totaal moet de taart zeker 4 uur in de koelkast staan.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.