Menu

Glutenvrije Quiche bodem

Glutenvrije quiche bodem basis

Ingrediënten voor Glutenvrije Quiche bodem

330 gram wit glutenvrij meel,
1 1/2 theelepel droge gist,
snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4,5 eetlepels ei,
100 gram melk (handwarm)

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.9 (8 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
04 apr 2020

Hoe maak je Glutenvrije Quiche bodem

Dit recept voor een glutenvrije quiche bodem is goed voor een bakvorm van 28 cm in doorsnee.

Doe alle ingrediënten in een kom en vorm een glad en soepel deeg dat niet meer plakt.
Als het deeg nog wel plakt doe er dan een klein beetje meel bij, niet te veel.
Maak een bol van het deeg. Leg de bol in de vorm en druk het plat met je handen.
verdeel het deeg goed over de vorm. Druk het deeg ook langs de vorm omhoog met je handen.

De bodem is nu klaar om te vullen met de quiche.
Je kunt bijvoorbeeld een glutenvrije quiche Lorraine of een glutenvrije quiche (met zalm) maken.
Baktijd? Die hangt af van de vulling. De quiche Lorraine wordt ongeveer 40 minuten gebakken op 200 graden.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.