Ingrediënten voor Glutenvrije pad Thai
225 gram rijstnoedels (glutenvrij),
Bosje lente-ui,
1 rode ui,
1 paksoi,
200 gram verse sugar snaps,
1 paprika,
3 eieren,
Sap van een halve limoen,
400 gram kipdijfilet,
3 el glutenvrije vissaus,
2 el glutenvrije ketjap,
1 el kristalsuiker,
50 gram gezouten pinda's,
1 el olijfolie
Hoe maak je Glutenvrije pad Thai
Hak de pinda's grof. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de rijstnoedels uit met koud water zodat deze niet verder doorkookt.
Halveer de limoen, pers 1 helft uit in een kommetje. Meng dit met de vissaus, ketjap en suiker tot een saus.
Snipper de ui, snijd de groentes en kip in blokjes. De sugar snaps kun je heel laten.
Klop de eieren los met een beetje peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het ei. Leg de omelet apart en snijd deze in reepjes.
Verhit vervolgens de rest van de olijfolie en bak de kip en rode uit eerst zo'n 3 minuten op hoog vuur.
Voeg dan de groentes toe en bak deze 4 minuten mee.
Bak als laatste de saus, het ei en de rijstnoedels mee tot deze weer goed heet zijn geworden.
Serveer de pad Thai met de pinda's.
Je tip of commentaar