Ingrediënten voor Glutenvrije loempia's van rijstvellen
20 rijstvellen,
1 wortel,
100 gram mihoen,
2 bosuitjes,
50 gram tauge,
1 kipfilet,
3 el glutenvrije ketjap,
Halve tl gemberpoeder,
Beetje peper,
Hoe maak je Glutenvrije loempia's van rijstvellen
Braad de kip met een beetje olie in een pan tot deze gaar is.
Snijd de bosui en wortel in julienne reepjes, snijd ook de kip in dunne reepjes.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel de mihoen vervolgens af met koud water. Meng de ketjap en kruiden door de mihoen.
Laat de groentes 1 minuut weken in kokend water.
Nu is alles klaar om de loempia's te rollen.
Week 1 rijstvel in lauw water tot deze flexibel is geworden, dit duurt ongeveer 20-30 seconden.
Leg het vel plat op een bord en leg een reepje vulling op het midden van de rijstvel.
Vouw eerst 2 kanten van het rijstvel naar elkaar toe en rol er vervolgens een loempia van.
Rol de loempia's goed strak op zodat deze niet openbarsten in de frituur.
Ook is het belangrijk dat je rijstvel niet te nat is, dan plakt deze namelijk niet goed.
Is de rijstvel nog wel nat? Laat de loempia's dan nog even drogen voor je ze in de frituur doet.
Herhaal dit voor alle rijstvellen.
Verwarm de frituur voor op 180 graden en bak de loempia's in 4-5 minuten.
Reacties
Kunnen de rijstvellen ook ingevroren worden?
Je tip of commentaar