Menu

Broodjes mee naar school

Broodjes mee naar school

Foto van glutenvrije kwarkbollen met rozijnen en walnoot

Glutenvrij brood maken, dat is echt een uitdaging.
Sinds ik glutenvrij eet, is er eigenlijk maar één ding wat ik echt mis. Een bezoekje aan de warme bakker, een vers gebakken brood kopen en dan thuis meteen opeten.

Zelf brood bakken lukt inmiddels vrij aardig. Vers smaakt het bijna altijd goed en anders is er wel een broodrooster of een magnetron bij de hand om het brood weer lekker te maken.
's Ochtends eten we vaak pap van rijstmeel met glutenvrije muesli. Maar 's middags wil ik toch echt graag een boterham. Als je dan niet thuis kan eten blijkt dat het niet altijd even lekker meer smaakt. Voortdurend waren we op zoek naar extra lekker beleg om het brood nog enigszins smakelijk te maken. Het kwam er toch vaak op neer dat ik een maaltijdsalade meenam naar mijn werk in plaats van brood. Voor mij is dat mogelijk omdat er een koelkast is op mijn werk waarin ik mijn salade kan bewaren. Mijn dochter is vaak van 8.00 tot 16.00 op school en haar brood zit de hele dag in haar tas. Het glutenvrije brood kwam haar al snel de neus uit. We moesten op zoek naar iets lekkers.

Na een beetje speurwerk kwam ik een recept tegen van kwarkbollen met krenten. Hier en daar heb ik het recept aangepast en verfijnd. Nu hadden we een lekker zoet broodje waar geen beleg meer op hoeft en die ze zo uit de diepvries in haar broodtrommel doet. Smaakt overal en altijd. Zie het recept voor glutenvrije kwarkbollen met rozijnen.

Om niet altijd zoet te hoeven eten bedacht ik een hartige variant met kaas en noten, nu kunnen we variëren. Deze broodjes zijn ook ideaal als we onderweg zijn.
Bovendien zijn de broodjes klaar in drie kwartier.

Groetjes, Carin

Reacties

Door Maria op ma, 31/07/2017 - 21:47
Ik heb de broodjes geprobeerd, wat zijn ze smakelijk! Ik kan me helemaal vinden en je verhaal, Carin!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.