Menu

Glutenvrije mini focaccia's

Glutenvrije mini focaccia's

Ingrediënten voor Glutenvrije mini focaccia's

500 gram glutenvrij wit meel,
14 gram gedroogd gist,
10 gram zout,
8 eetlepels olijfolie,
360 milliliter handwarm water,
Hand vol zware olijven zonder pit,
1 rode ui,
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden,
Grof zeezout

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (3 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
14 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrije mini focaccia's

Los de gist op in het water. Voeg meel, zout, vier eetlepels olijfolie en de helft van de kruiden toe.
Mix het deeg tot een samenhangend deeg. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak kleine bolletjes deeg met behulp van een ijslepel. Gebruik een mes om het deeg een beetje uit te smeren, zo maak je ovalen van ongeveer 2 cm dikte. Halveer dan de olijven en snijd de ui in fijne ringen. Verdeel de olijven en de ui over het brood, druk de olijven een beetje aan. Besprenkel het deeg met de overgebleven olijfolie. Strooi de overgebleven kruiden en zeezout over de broodjes.

Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen in een oven op 35 graden. Doe na een halfuur de oven omhoog naar 220 graden en sluit de oven. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin. Als de broodjes voortijdig bruin zijn kun je ze even afdekken met aluminiumfolie. De focaccia is zowel warm als koud lekker!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.