Vakantie in Frankrijk
We waren twee weken in Frankrijk. Land wat bekend staat om zijn heerlijk eten.
Glutenvrij eten in Frankrijk valt niet altijd mee. Tot voor kort nam ik voor de hele vakantie glutenvrije broodjes en koekjes mee omdat ik nooit zeker wist wat er te koop zou zijn.
Inmiddels is dat gelukkig wel verbeterd.
De enorme hypermarché's hebben een behoorlijk aanbod en het is heel leuk om daar te kijken en nieuwe producten te ontdekken.
De eerste dag liepen we in de plaatselijk Carrefour en we verwachtten niet bijzonder vele keuze.
Maar in het koelvak lag kant-en-klaar deeg om een vlaai te maken. Dat hebben we bij ons nog nooit gezien.
Dus meteen gekocht en uitgeprobeerd. Het resultaat was heerlijk: een knapperige bodem, daaroverheen lekkere room en daarna een pot perziken. Smullen geblazen.
Een week later in Normandië vonden we glutenvrij kant-en-klaar pizzadeeg. Ideaal, het was mooi opgerold deeg met bakpapier wat je zo op de bakplaat kunt leggen.
Eerst even bakken, dan beleggen, afbakken en eten maar. Dit alles in 20 minuten. Zie op de foto het knapperige resultaat.
Jammer dat het hier nog niet verkrijgbaar is. Het lijkt me een gat in de glutenvrije markt.
Groetjes, Carin
Je tip of commentaar