Ingrediënten voor Glutenvrije witte bolletjes
580 gram glutenvrij wit meel,
100 ml melk (op kamertemperatuur),
200 ml lauwwarm water,
7 gram gedroogde gist,
10 gram zout,
Zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad en/of sesamzaad
Hoe maak je Glutenvrije witte bolletjes
Doe alle ingrediënten (behalve de zaden en pitten) in een kom. Meng de ingrediënten door elkaar met behulp van de keukenmachine, mix voor minimaal 5 minuten. Vorm een bol van het deeg, het deeg is behoorlijk plakkerig dus gebruik hiervoor een spatel of deegschraper. Leg een natte theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen, dit kan bijvoorbeeld in een oven op 35 graden.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, de bolletjes gaan nog erg rijzen dus ze hebben genoeg ruimte nodig. Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes, gebruik glutenvrij wit meel voor je handen en het werkblad, het deeg is nog steeds behoorlijk plakkerig. Bestrijk de broodjes met melk en bestrooi ze met de zaden en pitten. Laat de broodjes nogmaals rijzen, dit keer voor 45 minuten.
Zet de oven op 220 graden en bak de broodjes goudbruin en gaar in 10-15 minuten.
Tip! Vries de broodjes per 2 in, zo kun je ze tevoorschijn halen wanneer nodig!
Reacties
Ik probeer deze witte bolletjes maken maar met amandel melk. Het "deeg" blijft heel droog. Dus ergens is er iets mis, want het vormt zelfs geen bol.
Helaas bij het mengen van alle ingrediënten erg droog dus zelf op gevoel nog wat water en melk bij gedaan. Na uur rijzen zag het er prima uit. De oven in, maar na 15 minuten nog wit. Ik heb ze dus nog 7 minuutjes gegeven maar nu te hard en ook nog steeds beetje bleek. Volgende keer combi met oven en grill maar proberen.
Je tip of commentaar