Ingrediënten voor Glutenvrije kerst cake
Voor de cake
200 gram suiker,
4 eieren,
300 gram glutenvrij wit meel,
1 theelepel bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker,
3 eetlepels kwark,
100 gram gesmolten boter,
Rasp van een citroen,
Snufje zout
Voor het glazuur
100 gram poedersuiker,
1 citroen
Hoe maak je Glutenvrije kerst cake
Wij gebruikten een tulband vorm van ongeveer 23 centimeter in doorsnee Vet de bakvorm in met boter en warm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig. Mix dan ook het meel, de bakpoeder, de kwark en de citroenrasp erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter door het mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur op de cake doet. Doe poedersuiker in een bakje en pers de citroen uit. Roer beetje bij beetje de citroensap bij de poedersuiker, ga door tot je een dik glazuur hebt. Verdeel de glazuur over de cake. Geniet ervan!
Reacties
Bakpoeder van Dr. Oetker mag? Die kleine zakjes?
Hi Dinie,
Van wat wij weten wordt de bakpoeder van Dr. Oetker in een omgeving gefabriceerd waar ook gluten verwerkt worden.
Dan is het niet aan te raden. Het beste vraag je de klantenservice van Dr. Oetker.
leuk
Kan het glutenvrije witte meel 1 op 1 vervangen worden door boekweitmeel?
Nee, je kunt het glutenvrije witmeel niet zo vervangen door boekweitmeel.
Nou ja, het kan natuurlijk wel proberen, maar je krijgt een totaal andere smaak en structuur van de cake.
Ook is het maar de vraag of de verhouding van de andere ingrediënten nog wel kloppen.
Je tip of commentaar