Menu

Glutenvrije kerst cake

Glutenvrije tulband cake

Ingrediënten voor Glutenvrije kerst cake

Voor de cake

200 gram suiker,
4 eieren,
300 gram glutenvrij wit meel,
1 theelepel bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker,
3 eetlepels kwark,
100 gram gesmolten boter,
Rasp van een citroen,
Snufje zout

Voor het glazuur

100 gram poedersuiker,
1 citroen

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.8 (8 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
27 dec 2020

Hoe maak je Glutenvrije kerst cake

Wij gebruikten een tulband vorm van ongeveer 23 centimeter in doorsnee Vet de bakvorm in met boter en warm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig. Mix dan ook het meel, de bakpoeder, de kwark en de citroenrasp erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter door het mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is.

Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur op de cake doet. Doe poedersuiker in een bakje en pers de citroen uit. Roer beetje bij beetje de citroensap bij de poedersuiker, ga door tot je een dik glazuur hebt. Verdeel de glazuur over de cake. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker: 

Reacties

Door Dinie op wo, 23/12/2020 - 05:50

Bakpoeder van Dr. Oetker mag? Die kleine zakjes?

Door Paul op wo, 23/12/2020 - 09:00

Hi Dinie,

Van wat wij weten wordt de bakpoeder van Dr. Oetker in een omgeving gefabriceerd waar ook gluten verwerkt worden.
Dan is het niet aan te raden. Het beste vraag je de klantenservice van Dr. Oetker.

Door fleur&elisa op vr, 22/01/2021 - 16:31

leuk

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.