Ingrediënten voor Glutenvrije amandelkoekjes met chocola
100 gram gemalen amandelen of amandelmeel,
120 gram glutenvrij wit meel,
Snuf zout,
1 theelepel vanille-extract,
70 gram lichtbruine basterdsuiker,
120 gram roomboter (ongezouten),
150 gram pure chocolade
Hoe maak je Glutenvrije amandelkoekjes met chocola
Mix de boter, vanille-extract en de suiker tot een romige massa.
Voeg het meel, het amandelmeel, de zout. Kneed hier een deeg van.
Kneed goed door en maak een rol van het deeg, doorsnee ongeveer 5 centimeter. Doe er plastic folie omheen en laat een uur rusten in de koelkast.
Warm de oven voor op 180 graden. Snijd de rol in plakjes en druk een hazelnoot in het koekje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 13 minuten goudbruin..
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade au bain-marie en dip de helft van de koekjes in de chocolade.
Reacties
Ik ga ze zonder suiker maken, gebruik Agave siroop, ik gebruik ook wel eens dadel siroop, voor speculaas kan dat heel goed
Ik hoop dat ik hierdoor geen spam krijg, Ik heb Coeliakie, en omdat je weleens iets zelf wil bakken , vanwege hoge kosten van alles, in de winkel, vind ik het een sport om zelf te bakken,
Hallo Ellen, ik ben ook begonnen met zelf bakken voor mijn kleindochter omdat de koekjes zonder gluten zo duur zijn en er is niet echt veel variatie. Mijn vraag : als je de suiker vervangt door Agavesiroop, hoeveel gebruik je dan, bijvoorbeeld in dit recept : 70gr basterdsuiker, dat is in verhouding hoeveel agavesiroop ? Dank je om te antwoorden ! Veel bakplezier !
Je tip of commentaar