Menu

Glutenvrije Oranje Vlaai

Glutenvrije perzik vlaai

Ingrediënten voor Glutenvrije Oranje Vlaai

Voor de vlaaibodem

330 gram glutenvrij wit meel,
1 1/4 theelepel droge gist,
5 eetlepels suiker,
Snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels geklutste ei,
100 gram melk (handwarm),

Voor de banketbakkersroom

3 eidooiers,
65 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker,
40 gram glutenvrij wit meel,
350 ml melk,
Snufje zout,

Voor de topping

Blik halve perziken (825 gram),
100 gram suiker,
Sap van 1 citroen,
3 gelatinebladen

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
28 apr 2020

Hoe maak je Glutenvrije Oranje Vlaai

Dit recept is goed voor een vlaai ter grootte van 28 cm in doorsnee.

Maak eerst de banketbakkersroom zodat deze kan afkoelen.
Klop de eidooiers, suiker en het zout op.
Doe dan de bloem erbij, klop nogmaals tot de bloem goed is opgenomen.
Maak de melk warm in een steelpan.
Verhit tot er bubbeltjes aan de zijkant verschijnen (het moet nog niet koken).
Voeg steeds een klein scheutje melk toe aan het ei-mengsel, blijf mixen.
Daarna giet je het hele mengsel terug in de pan.
Breng het aan de kook, blijf het mengsel goed roeren, roer ook goed over de bodem.
Als het mengsel helemaal is ingedikt giet je de banketbakkersroom in een kom.
Dek af het af met plastic folie en laat goed afkoelen.

Mix voor het deeg alle ingrediënten door elkaar, dit kan met de keukenmachine.
Als het goed is wordt het een soepel deeg dat niet meer plakt.
Plakt het nog wel? Voeg dan een beetje glutenvrij meel toe.
Maak een bal van het deeg en verdeel het deeg over de bakvorm. Druk het deeg ook langs de zijkanten naar boven.
Nu is de bodem klaar om te vullen.
Verdeel de banketbakkersroom over de bodem. Bak dit mee.
Bak de bodem een halfuur in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Laat de vlaai afkoelen.

Nu kun je beginnen aan de gelei.
Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water.
Snijd de perziken en vang het uitlekvocht op.
Verdeel de perziken over de vlaai.
Doe 75 ml van het uitlekvocht, de sap van de citroen en de suiker in een steelpan.
Verhit tot de suiker is gesmolten.
Los dan ook de gelatine op in het vocht.
Roer de gelatine er goed door, laat de gelei even afkoelen en bestrijk dan de perziken.
Vegetarische tip!: voor wie geen gelatinebladen wil gebruiken. Bestrijk de perziken met perzik-jam!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.