Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Basisdeeg glutenvrije vlaai

Ingrediënten voor Basisdeeg glutenvrije vlaai

145 gram wit glutenvrij meel
2 eetlepels suiker
snufje zout
20 gram gesmolten roomboter
2 eetlepels ei
45 gram melk, handwarm

Dit is voldoende voor een vorm van 24 cm. doorsnee, heb je een vorm van 28 cm. doe dan nogmaals de helft van alles erbij.

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Basisdeeg glutenvrije vlaai

Doe alle ingrediënten in een kom en vorm een glad en soepel deeg dat niet meer plakt.
Als het deeg nog wel plakt doe er dan een klein beetje meel bij, niet te veel.
Laat het deeg een half uurtje rustig onder een vochtige doek.
Druk de lucht eruit en rol het deeg in de vorm uit met je handen of een kleine deegroller.
Nu is het deeg klaar om te vullen voor bv. een rijstevlaai of een lemon curd pie.
Afhankelijk van de vulling ongeveer een half uur bakken in de oven op 200 graden.

Je tip of commentaar