Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije rijstevlaai met kersen

Glutenvrije rijstevlaai met kersen
Glutenvrije rijstevlaai met kersen
Glutenvrije rijstevlaai met kersen
Glutenvrije rijstevlaai met kersen
Glutenvrije rijstevlaai met kersen
Glutenvrije rijstevlaai met kersen

Ingrediënten voor Glutenvrije rijstevlaai met kersen

BODEM

145 gram glutenvrij wit meel
halve theelepel droge gist
2 theelepels suiker
snufje zout
20 gram gesmolten roomboter
2 eetlepels geklutst ei
45 ml. melk, handwarm

VULLING

700 ml. melk
115 gram dessertrijst
100 gram suiker
2 theelepels vanille-extract
2 eieren, geklutst
blikje vlaaivulling kersen
200 ml. slagroom

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (10 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije rijstevlaai met kersen

Roer het meel, de gist, de suiker en de zout door elkaar. Voeg de boter, het ei en de melk toe.
Vorm een deeg dat niet meer plakt, als het toch plakt voeg dan nog een beetje meel toe. Laat het deeg onder een vochtige doek nog een beetje rijzen.

Breng de melk met de vanille aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg als het kookt de rijst en de suiker toe. Draai het vuur zacht en laat het mengsel zachtjes koken.
Blijf voortdurend roeren tot het een dikke pap is, dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal dan de pan van het vuur en roer snel de eieren erdoor.

Druk de lucht uit het deeg en rol het in en vlaaivorm (24 cm. doorsnee) uit, druk ook goed aan langs de randjes.
Doe de vulling erin en bak de vlaai een half uur in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Haal de vlaai uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Breng de kersenvulling gelijkmatig aan op de vlaai. Klop de slagroom met suiker naar smaak en spuit toefjes op de taart.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar