Menu

Rijstevlaai met kersen, glutenvrij

Glutenvrije kersen rijstevlaai

Ingredi├źnten voor Rijstevlaai met kersen, glutenvrij

Gebruik het basisrecept voor de bodem

330 gram glutenvrij wit meel,
1 1/4 theelepel droge gist,
5 eetlepels suiker,
Snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels geklutste ei,
100 gram melk (handwarm),

Voor de vulling

700 milliliter melk,
115 gram dessertrijst,
100 gram suiker,
2 theelepels vanille-extract,
2 geklutste eieren,
blikje vlaaivulling kersen,
200 milliliter slagroom

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (21 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Rijstevlaai met kersen, glutenvrij

Roer het meel, de gist, de suiker en de zout door elkaar. Voeg de boter, het ei en de melk toe.
Vorm een deeg dat niet meer plakt, als het toch plakt voeg dan nog een beetje meel toe. Laat het deeg onder een vochtige doek nog een beetje rijzen.

Breng de melk met de vanille aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg als het kookt de rijst en de suiker toe. Draai het vuur zacht en laat het mengsel zachtjes koken.
Blijf voortdurend roeren tot het een dikke pap is, dit duurt ongeveer 15 minuten. Haal dan de pan van het vuur en roer snel de eieren erdoor.

Druk de lucht uit het deeg en rol het in en vlaaivorm (24 cm. doorsnee) uit, druk ook goed aan langs de randjes.
Doe de vulling erin en bak de vlaai een half uur in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Haal de vlaai uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Breng de kersenvulling gelijkmatig aan op de vlaai. Klop de slagroom met suiker naar smaak en spuit toefjes op de taart.

Reacties

Door Mo op zo, 05/01/2020 - 16:29
Ls, Er staat "45 ml. melk, handwarm" in een ander recept staat 45 gram.... Wat is het nou? 45 ml is volgens mij te weinig....
Door Carin op zo, 05/01/2020 - 17:19
U kunt 45 milliliter gebruiken. Of 45 gram. 1 milliliter = 1 gram, Mo. Ik gebruik deze hoeveelheid met een goed resultaat, maar als u denkt dat het onvoldoende is gebruikt naar eigen inzicht meer, Mo.
Door Caroline op vr, 13/03/2020 - 12:10
Wat voor 'wit glutenvrij meel' heb je in dit recept gebruikt? Komt nogal nauw met glutenvrije melen en een eerdere optie om een vlaaibodem te maken mislukte bij mij, vandaar dat ik deze optie wel zou willen laten lukken. Bedankt!
Door Lynn op vr, 13/03/2020 - 13:40
Hi Caroline, glutenvrij wit meel is bijna niet te koop in supermarkten. Daarom bestellen wij dit online! Wij hebben over het algemeen goede ervaring met Scandinavische merken. Voor dit recept heb ik Mix Well witte bloem gebruikt. :)
Door Caroline op do, 19/03/2020 - 20:35
Bedankt voor je reactie. Ik kende dat merk nog niet, fijn om te weten! Bedankt voor de tip!
Door Roos op do, 07/05/2020 - 11:33
Ik heb de taart ook gebakken. Maar ik wilde liever niet glutenvrij wit meel bestellen via internet. Ik heb dit vervangen door de glutenvrije meel mix van de Alberthein. Werkte prima. In het begin was het beslag droog maar nadat ik er nog iets meer ei doorheen had gekneed lukte het prima. Prima bodem voor de taart zal misschien wat verschillen ten opzichte van als je wel het glutenvrije wit meel gebruikt. Maar ik heb de taart nooit gebakken met glutenvrij witmeel dus dat zou ik niet weten.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.