Menu

Glutenvrije karamelvla

Glutenvrije vanille vla

Ingrediënten voor Glutenvrije karamelvla

4 eidooiers,
1 liter melk,
170 gram suiker,
40 gram maizena,
45 ml. water

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4 (5 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
6
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Rutger bakt

Laatste wijziging: 
12 feb 2021

Hoe maak je Glutenvrije karamelvla

Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt mag je niet meer roeren. Je kan de suiker aan de rand weghalen met een nat kwastje. Pas op de karamel is heel erg heet! Zodra de karamel goed van kleur is doe je er 900 ml melk bij. Let op, het mengsel gaat hierdoor spatten en bruisen, de karamel zal gaan klonteren. Dit is normaal, de karamel lost op als de melk verder verwarmd wordt. Breng de melk en de karamel aan de kook en roer het daarbij regelmatig door.

Meng intussen de overige melk en de maïzena tot een papje. Klop hier vervolgens de eidooiers door met een mixer.
Giet vervolgens scheutje voor scheutje ongeveer de helft van de karamel-melk bij het ei-mengsel. Blijf mixen.
Giet dan dit mengsel terug in de pan en roer het mengsel door elkaar. Breng weer aan de kook en blijf goed doorroeren tot de gewenste dikte.
Schenk de vla in een schaal en leg plastic folie op de vla, zo komt er geen vel op.
Laat nu de vla afkoelen.
Roer de vla voor gebruik nog even goed luchtig.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.