Menu

Glutenvrije notentaartjes

Glutenvrije notentaartjes

Ingrediënten voor Glutenvrije notentaartjes

150 gram glutenvrij wit meel,
150 gram boter,
100 gram verse roomkaas (naturel),
Snufje zout,
1 ei,
1 zakje vanillesuiker,
125 gram lichte basterdsuiker,
70 gram walnoten,
70 gram hazelnoten,
Muffinvorm met 12 holtes

Waardering: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Jumbo

Laatste wijziging: 
13 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije notentaartjes

Mix de roomkaas en 125 boter door elkaar tot een luchtig geheel. Voeg het meel en zout, en de vanillesuiker toe en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Smelt de overige boter, laat vervolgens ietsje afkoelen. Klop het ei los en meng dit met de suiker en de boter. Hak vervolgens de noten grof. Verdeel het deeg in 12 deegballetjes. Druk in elke holte van de muffinvorm een balletje, zodat de bodem en de zijkanten tot halverwege bedekt zijn. Verdeel nu het ei-boter mengsel en als laatste de noten over het deeg. Bak de gebakjes in ongeveer 25 minuten gaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.