Ingrediënten voor Glutenvrije notentaartjes
150 gram glutenvrij wit meel,
150 gram boter,
100 gram verse roomkaas (naturel),
Snufje zout,
1 ei,
1 zakje vanillesuiker,
125 gram lichte basterdsuiker,
70 gram walnoten,
70 gram hazelnoten,
Muffinvorm met 12 holtes
Jumbo
Hoe maak je Glutenvrije notentaartjes
Mix de roomkaas en 125 boter door elkaar tot een luchtig geheel. Voeg het meel en zout, en de vanillesuiker toe en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Smelt de overige boter, laat vervolgens ietsje afkoelen. Klop het ei los en meng dit met de suiker en de boter. Hak vervolgens de noten grof. Verdeel het deeg in 12 deegballetjes. Druk in elke holte van de muffinvorm een balletje, zodat de bodem en de zijkanten tot halverwege bedekt zijn. Verdeel nu het ei-boter mengsel en als laatste de noten over het deeg. Bak de gebakjes in ongeveer 25 minuten gaar.
Reacties
Ontzettend lekkere gebakjes! Ook mijn niet-glutenvrije mensen vinden ze er fantastisch uitzien en smaken!
Hi Lois,
Dank je wel voor het compliment! Dat vinden wij ook!
Lynn
Lekker taartjes niet moeilijk om te maken
Altijd een succes bij de glutenvrije gasten
Je tip of commentaar