Menu

Witte chocolade hazelnoot koekjes

Glutenvrije hazelnootkoekjes met witte chocola en kaneel

Ingrediënten voor Witte chocolade hazelnoot koekjes

220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
1 el kaneel,
50 gram hazelnoten,
50 gram witte chocolade

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (3 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
30
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
14 okt 2020

Hoe maak je Witte chocolade hazelnoot koekjes

Doe alle ingrediënten (behalve behalve de hazelnoten en witte chocolade) in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel. Hak de hazelnoten in stukjes. Kneed als laatste de hazelnoten met de hand door je deeg. Maak met de hand een mooie bol van het deeg en laat het deeg een uur afkoelen in de koelkast.

Warm de oven voor op 165 graden. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dikte. Steek vormpjes uit het deeg. Bak de koekjes goudbruin in 15-20 minuten.

Als de koekjes zijn afgekoeld smelt je de witte chocolade. Het smelten van witte chocola steekt nogal nauw, de chocolade schift namelijk al bij 44 graden. Je moet dus erg voorzichtig zijn en geduld hebben bij het smelten van witte chocola. Kook water met de waterkoker en giet dit in een grote kom. Rasp de witte chocolade in een kleinere kom en hang deze boven het hete water. Let op! de kleine kom met de chocola mag het water niet raken. Laat de witte chocola nu rustig boven het warme water smelten, roer het steeds door. Dit kan even duren, het is belangrijk dat je geduld hebt, de chocola mag dus beslist niet te heet worden! Als de chocola volledig is gesmolten verdeel je deze in fijne streepjes over de koekjes.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.