Menu

Glutenvrije karamel koekjes

Glutenvrije koekjes met karamellaag

Ingrediënten voor Glutenvrije karamel koekjes

220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Rasp van 1 citroen,
1 blikje Dulche de Leche (zelfgemaakte caramel)

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
15
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
20 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrije karamel koekjes

Doe alle ingrediënten (behalve de Dulche de Leche) in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Laat het deeg minstens een uurtje rusten in de koelkast.

Warm de oven voor op 165 graden.
Rol het deeg uit toch ongeveer 1 cm dikte en steek er vormpjes uit.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Als de koekjes zijn afgekoeld, kan de karamel ertussen.
Doe de Dulche de Leche in een spuitzak.
Als je de dichte spuitzak eventjes onder een warme kraan houdt is de dulche de leche wat dunner en kun je een laagje op de koekjes spuiten.
Druk de koekjes op elkaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.