Ingrediënten voor Glutenvrije karamel koekjes
220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Rasp van 1 citroen,
1 blikje Dulche de Leche (zelfgemaakte caramel)
Hoe maak je Glutenvrije karamel koekjes
Doe alle ingrediënten (behalve de Dulche de Leche) in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Laat het deeg minstens een uurtje rusten in de koelkast.
Warm de oven voor op 165 graden.
Rol het deeg uit toch ongeveer 0,5 cm dikte en steek er vormpjes uit.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Als de koekjes zijn afgekoeld, kan de karamel ertussen.
Doe de Dulche de Leche in een spuitzak.
Als je de dichte spuitzak eventjes onder een warme kraan houdt is de dulche de leche wat dunner en kun je een laagje op de koekjes spuiten.
Druk de koekjes op elkaar.
Reacties
Meer dan de helft van de koekjes is gebroken . Wat heb ik fout gedaan ?
Je tip of commentaar