Ingrediënten voor Glutenvrije Oreo's
Voor de koekjes
330 glutenvrij wit meel,
50 gram cacao,
75 gram witte basterdsuiker,
75 gram donkere basterdsuiker,
1 ei,
200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur),
Snufje zout,
Voor de vulling
50 gram ongezouten roomboter,
240 gram poedersuiker,
4 el slagroom,
1 tl vanille extract
Hoe maak je Glutenvrije Oreo's
Als eerst maak je de koekjes.
Klop de boter en beide suikers romig.
Voeg dan het ei toe, klop door tot deze goed is opgenomen.
Voeg als laatste ook het meel, de cacaopoeder en het zout toe.
Meng dit tot een stevig deeg.
Vorm een plak deeg en pak deze in met folie. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Bestrooi na het koelen het aanrecht met een mengsel van cacaopoeder en wit meel.
Rol het deeg uit tot een halve centimeter. Steek rondjes uit het deeg.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten op 180 graden.
Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster.
Nu kun je beginnen met de vulling.
Hiervoor mix je de boter en de poedersuiker.
Voeg de slagroom en vanille toe zodra de poedersuiker en boter mengen.
Blijf mixen, zo ontstaat een gladde maar stevige crème.
Doe de crème in een spuitzak.
Spuit toefjes crème op de helft van de koekjes.
Druk de overige koekjes op de koekjes met vulling.
Druk het koekje aan zodat de vulling naar de rand wordt geduwd.
Reacties
Vandaag deze koekjes gemaakt ze zijn erg lekker. Het deeg was erg moeilijk uit te rollen hoort dit zo te zijn?
Fijn dat ze erg lekker waren!
Jammer dat het rollen moeilijk ging, dat is bij ons niet het geval.
Mogelijk komt dat doordat je ander meel hebt gebruikt, wij gebruiken Mixwell.
Je tip of commentaar