Menu

Glutenvrije taart met fudge en brownie

Glutenvrije chocolade taart met brownie bodem en fudge

Ingrediënten voor Glutenvrije taart met fudge en brownie

Voor de bodem

300 gram donkere basterdsuiker,
150 gram gecondenseerde melk,
40 gram boter,
180 gram glutenvrij wit meel,
140 gram pure chocolade (glutenvrije),
3 eieren,
40 gram fudge (glutenvrije),
snuf zout,

Voor de topping

1 blikje dulche de leche,
200 gram Mon Chou,
250 ml slagroom,
2 el suiker,
1 zakje klopfix,

Voor de decoratie

60 gram pure chocola (glutenvrije),
100 gram fudge (glutenvrije)

Dulche de Leche

Doe een blikje gecondenseerde melk in een pan met een ruime hoeveelheid water.
Zorg dat de blikjes onder water blijven.

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (12 stemmen)
Aantal personen: 
14
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

De Zoetekauw

Laatste wijziging: 
20 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrije taart met fudge en brownie

Voor de brownie bodem snijd je de fudge in kleine blokjes.
Smelt de suiker, boter, chocola en gecondenseerde melk au bain-marie in een kom boven water. Klop dan de eieren los. Voeg hier daarna het chocolademengsel en de fudge blokjes aan toe. Roer tot het goed gemengd is. Voeg dan het glutenvrije meel en het zout toe. Meng nogmaals tot een egaal beslag. Giet het beslag in een springvorm van 24 cm in doorsnee. Zet in een voorverwarmde oven, op 175 graden, voor ongeveer 45 minuten.

Als de bodem goed is afgekoeld begin je met de topping. Klop eerst de Mon Chou goed los. Klop dan 200 gram dulche de leche mee. Klop in een andere kom de slagroom samen met de suiker en klopfix stijf. Doe de twee mengsels bij elkaar. Smeer de overige 200 gram dulche de leche over de browniebodem. Verdeel daarna de topping over de taart.

Smelt voor de decoratie de chocolade au bain-marie. Snijd de fudge in kleine blokjes. Verdeel de fudge en de gesmolten chocolade over de taart.

Reacties

Door Silja Hakken op di, 31/03/2020 - 21:49

Waar kan je dulche de Leche kopen

Door Paul op wo, 01/04/2020 - 09:50

Hi Silja, Dulche de Leche is niet kant-en-klaar te koop in de winkel.

Je kunt het gemakkelijk zelf maken, het is karamel gemaakt van gecondenseerde melk.
Gecondenseerde melk koop je in blikjes in de supermarkt.

Die kook je in een pan met water, voor 3 uur.
De blikjes moeten onder water blijven.

Ik kook meestal vier of vijf blikjes gecondenseerde melk tegelijk.
Je kunt het langere tijd bewaren.

Door Jessica Lacor op di, 17/11/2020 - 22:02

Bij ons bij de Jumbo is het kant en klaar te koop :)

Door Joanne op wo, 10/06/2020 - 13:49

Ik zie dat je in je ingrediëntenlijst bloem hebt staan, maar bloem is toch niet glutenvrij?
Wat kan je hier het beste voor gebruiken?

Door Lynn op wo, 10/06/2020 - 14:01

Hi Joanne,
Bloem is inderdaad niet glutenvrij, wij gebruiken glutenvrij wit meel. Er zijn verschillende soorten, wij hebben een goede ervaring met het witte meel van het Scandinavische merk Mixwell, deze is online te koop. Bak ze!
Lynn

Door Marinda op vr, 30/10/2020 - 19:48

De blokjes fudge bovenop vond ik net iets teveel. Ik heb er pinda's bovenop gedaan en het was net een snickerstaart....heerlijk....!

Door Paul op vr, 30/10/2020 - 20:39

Wat een goed tip! Dat gaan wij zeker uitproberen.

Door Nick op do, 31/12/2020 - 16:09

Ik heb nu 2x deze taart gemaakt. Smaak is heerlijk, maar de bovenkant stort helemaal in. Iemand een idee wat er verkeerd gaat??

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.