Menu

Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes

Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes

Ingrediënten voor Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes

180 gram glutenvrij wit meel,
130 gram witte basterdsuiker,
70 gram boter op kamertemperatuur (+ wat extra om het ijzer in te vetten),
1 ei,
8 gram vanillesuiker,
0,5 tl xantaangom,
15 ml water

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
8
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
09 jan 2021

Hoe maak je Glutenvrije nieuwjaarsrolletjes

Doe (vanille)suiker, ei, xantaangom en water in een kom en mix het geheel door elkaar.
Mix dan ook de boter door het deeg, voeg als laatste het meel toe.
Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast.

Verwarm het kniepertjes ijzer voor. Ons ijzer heeft in totaal 5 standen, wij gebruikten nummer 2.
Vet het ijzer in met een beetje gesmolten boter.
Pak een balletje deeg van ongeveer 4-5 cm in doorsnee en leg deze boven het midden van het ijzer.
Doe de deksel voorzichtig dicht en laat hem ongeveer 3 minuten zo staan.
Als de wafel bruin genoeg is kun je hem, met een dunne spatel, voorzichtig losmaken van het ijzer.
Leg het kniepertje op een bord en rol het rond een ronde stok van ongeveer 2 cm in doorsnee.

Serveer de nieuwjaarsrolletjes met slagroom.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.