Ingrediënten voor Chocoladetaart (glutenvrij en zonder bloem!)
400 gram glutenvrije pure chocolade,
200 gram zachte boter,
4 eieren,
200 gram suiker
Landleven
Hoe maak je Chocoladetaart (glutenvrij en zonder bloem!)
Chocolade in stukjes breken en au bain marie laten smelten (boven een pannetje kokend water).
Voeg de boter in blokjes toe en roer dit tot een egale creme. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet dit in een ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnee.
Oven voorverwamen op 175 graden ºC.
De taart in het midden van de oven 40 minuten bakken. De taart is gaar als de vulling bij aanraking niet meer beweegt. Laat de taart buiten de oven afkoelen.
Lekker met geroosterde geschaafde amandelen.
Reacties
Dit lijkt me een heerlijk recept.
Maar hoeveel heb ik nu van de boter nodig?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Hartelijke groet,
Jolanda Mulder
De taart is heerlijk en het recept is aangepast
hoe kan het dat er geen meel in zit, dit lijkt mij essentieel voor een taart
Heerlijke taart!
Een vraagje kun je hem ook gewoon invriezen dat ik steeds een stukje eruit haal?
Ja, doe ik vaak en smaak blijft goed
Een vraagje:
Kan dit ook met melkchocolade?
Mits glutenvrij zou het geen probleem moeten zijn.
Ik heb het gedaan, maar wordt wel erg zoet.
Gemaakt voor mijn dochter. Groot succes
Je tip of commentaar