Menu

Is chocolade glutenvrij?

Foto van chocolade

Chocolade - zowel witte, melk en puur - is vaak glutenvrij, maar sommige merken bevatten wel gluten. Let dus goed op het etiket of het glutenvrije symbool er op staat.

Het is ook oppassen met bonbons (uit de supermarkt). Deze zijn niet altijd glutenvrij. Ook hier geldt, lees goed het etiket.
Soms worden chocoladerepen geproduceerd in een fabriek waar ook producten met gluten (en/of noten) worden verwerkt.
Hoewel het dan goed mogelijk is dat de chocoladereep dan geen gluten bevat, is dat niet zeker (hierdoor kan kruisbesmetting ontstaan).

Gerelateerde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.