Menu

Mousse au chocolat

Ingrediënten voor Mousse au chocolat

3 eieren
250 ml.slagroom
200 gram pure chocolade
40 gram suiker

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Mousse au chocolat

Splits de eieren. Sla de eiwitten en de slagroom in aparte kommen stijf en zet ze koud weg.

Hak de chocolade klein en smelt au bain marie; laat een beetje afkoelen.

Klop in een kom de eierdooiers op met 2 eetlepels heet water.

Strooi er beetje bij beetje de suiker bij en klop tot de massa dik en romig is.

Schep er de gesmolten chocolade door en spatel vervolgens de slagroom en de eiwit erdoor.

Doe het mengsel over in een schaal of in kommetjes en laat dit opstijven in de koelkast.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.