Ingrediënten voor Mexicaanse Tortilla's
348 gram P.A.N. wit mais meel,
525 milliliter water,
5 gram zout
P.A.N.
Hoe maak je Mexicaanse Tortilla's
Meng het zout met het maïs meel van P.A.N.
Voeg het water toe en kneed het geheel tot een mooie massa.
Laat het deeg 15 tot 20 minuten rusten.
Draai balletjes van ongeveer 80 gram.
Leg een plastic diepvries zakje of keukenpapier op de pers en leg het balletje iets van het midden (dichterbij het scharnier) op de pers en leg een tweede stuk plastic (of bakpapier) over het balletje. Druk de pers stevig aan.
Haal het plastic er voorzichtig eraf en leg de tortilla in een hete koekenpan of hete vlakke grillplaat zonder olie of boter.
Zodra de tortilla iets gaat bollen aan de randen kun je hem draaien. Op een gegeven moment zie je lucht ontstaan en bolt de tortilla op.
Laat hem nog even garen en leg de tortilla in een mandje met een theedoek zodat hij nog warm blijft als je de rest bakt.
Wij gebruiken een authentieke tortilla pers van Victoria Cookware om de balletjes te persen tot een mooie tortilla. (We hebben het geprobeerd met alternatieven zoals een bakblik, maar dat gaf geen goed resultaat.)
Victoria Cast Iron Tortilla Press and Pataconera, origineel Made in Colombia, Seasoned
Je tip of commentaar