Ingrediënten voor Chocolade Charlotte
275 gram witte chocolade
2 blaadjes gelatine
2,5 deciliter slagroom
1 eiwit
snufje zout
Ook nodig:
6 kleine soufflevormpjes
mooi stuk touw of lint
Seasons
Hoe maak je Chocolade Charlotte
Rasp met een kaasschaaf wat krullen van de witte chocolade (ca.25 gram) en breek de rest in stukjes.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom die op een pan past.
Breng in de pan een laagje water aan de kook. Zet de kom op de pan. Het water mag de kom niet raken. Doe een deksel op de kom en draai het vuur uit. Roer af en toe om tot de chocolade gesmolten is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de helft van de chocolade in een spuitzak. Spuit ongeveer 40 dunne chocolaatjes (2,5 x 1 cm.) op het papier. Laat even stollen in de koelkast en spuit er nog een streepje op. Zet tot gebruik koel weg.
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm 50 milliliter slagroom maar laat het niet koken. Neem van het vuur en los er al roerend de uitgeknepen gelatine in op. Roer de gelatine-room door de overgebleven chocolade en haal de kom van de pan. Laat iets afkoelen. Klop in een andere kom de slagroom en het eiwit met het zout stijf. Schep een flinke lepel van de geslagen room met eiwit door de chocolade. Schep er dan de rest door. Verdeel de chocoladeroom over de 6 vormpjes en laat in de koelkast helemaal afkoelen en opstijven. Stort de mousse voorzichtig op 6 mooie schoteltjes en zet de chocolaatjes langs de zijkanten. Bind er een lint om en bestrooi met de chocoladekrullen.
Je tip of commentaar