
Ingrediënten voor Glutenvrije oranje koeken
Voor de koeken::
130 gram wit meel,
100 gram witte basterdsuiker,
20 gram maïzena,
½ theelepel bakpoeder,
¼ theelepel zout,
100 gram boter op kamertemperatuur,
2 eieren op kamertemperatuur,
1 theelepel vanille extract
Voor de topping::
citroenrasp van een halve citroen,
citroensap van een halve citroen,
200 gram poedersuiker,
Oranje kleurstof
Hoe maak je Glutenvrije oranje koeken
Mix alle ingrediënten voor de koeken tot een glad beslag.
Vet een cupcake vorm met 12 holtes in met boter en verwarm de oven voor op 180º.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en strijk ze glad, dit werkt het best met een natte lepel.
Doe de koeken in de oven en leg er een bakplaat op, dit houdt het rijzen tegen.
Bak ze 10 minuten met de bakplaat, haal vervolgens de bakplaat eraf en bak ze nog zo'n 7-10 minuten tot ze lichtbruin worden.
Wanneer de cakejes klaar zijn keer je ze gelijk om en laat je ze op de kop afkoelen, zodat ze mooi plat blijven.
Maak ondertussen het glazuur.
Doe de poedersuiker en de citroenrasp in de kom. Voeg een paar druppels citroensap toe.
Roer het goed door, doe er steeds wat meer druppels bij tot je een dik glazuur hebt.
Voeg kleurstof toe tot het glazuur mooi oranje is.
Wanneer de cakejes goed zijn afgekoeld doe je het glazuur erop.
Begin vanuit het midden en strijk het glazuur naar buiten, zodat het niet over de randen gaat.
Laat het glazuur hard worden voordat je de koeken opeet.
Je tip of commentaar