Menu

Glutenvrije paasbroodjes

Glutenvrije paashaas broodjes

Ingrediënten voor Glutenvrije paasbroodjes

Voor het deeg

550 gr glutenvrij wit meel,
7 gr gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
10 gr zout,
Halve tl xanthaangom,
1 zakje vanillesuiker,

Voor de topping

1 ei,
1 el melk,
Handje vol rozijnen,
80 gram abrikozenjam,

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (4 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
07 apr 2021

Hoe maak je Glutenvrije paasbroodjes

Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine voor 10 minuten (of kneed het met de hand).
Maak van het deeg een bal en laat het afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Bestrooi het werkblad met glutenvrij wit meel. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Steek de gewenste vormpjes uit het deeg. Druk de rozijnen als oogjes in het deeg.
Bedek het deeg nogmaals met een vochtige theedoek en laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop van het ei en de melk een mengsel en bestrijk de broodjes hiermee na het rijzen.
Bak de broodjes goudbruin in 12-15 minuten. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Verhit de jam zo'n 20 seconden in de magnetron en bestrijk de broodjes rijkelijk met de jam. Zo smaken ze lekker zoet en glanzen ze mooi.
Vers zijn de broodjes het lekkerst!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.