Menu

Glutenvrije roze koeken

Glutenvrije roze koeken

Ingrediënten voor Glutenvrije roze koeken

Voor de koeken:
130 gram wit meel,
100 gram witte basterdsuiker,
20 gram maïzena,
½ theelepel bakpoeder,
¼ theelepel zout,
100 gram boter op kamertemperatuur,
2 eieren op kamertemperatuur,
1 theelepel vanille extract

Voor de topping:
100 gram frambozen,
200 gram poedersuiker

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.4 (11 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrije roze koeken

Mix alle ingrediënten voor de koeken tot een glad beslag.
Vet een cupcake vorm met 12 holtes in met boter en verwarm de oven voor op 180º.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en strijk ze glad, dit werkt het best met een natte lepel.
Doe de koeken in de oven en leg er een bakplaat op, dit houdt het rijzen tegen.
Bak ze 10 minuten met de bakplaat, haal vervolgens de bakplaat eraf en bak ze nog zo'n 7-10 minuten tot ze lichtbruin worden.
Wanneer de cakejes klaar zijn keer je ze gelijk om en laat je ze op de kop afkoelen, zodat ze mooi plat blijven.

Maak ondertussen het glazuur voor de cakejes.
Pureer de frambozen door ze in een zeef te doen en er met een vork overheen te gaan.
Er blijft nu alleen dik sap over, doe dit in een pannetje.
Zet het vuur zachtjes aan en doe terwijl je roert beetje voor beetje de poedersuiker erbij.
Smeer het glazuur lauwwarm op de cakejes.
Als het te dun is moet je het nog even laten afkoelen tot het wat dikker word.
Laat het glazuur hard worden voordat je de koeken opeet.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.