Ingrediënten voor Glutenvrije kerstkransjes
220 gram glutenvrij wit meel,
40 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei (+wat extra voor het bestrijken van de koekjes),
Snufje zout,
Amandelschaafsel
Hoe maak je Glutenvrije kerstkransjes
Doe alle ingrediënten voor de koekjes (behalve de amandelschaafsel) in een beslagkom en kneed tot een soepel maar stevig deeg. Maak een bol van het deeg en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Warm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en steek kerstkransjes uit het deeg. Wij gebruikten een bloemetje voor de buitenkant en een klein rond uitsteekvormpje voor de binnenkant. Bestrijk de koekjes met ei en strooi de amandelschaafsel over de koekjes. Leg de bakplaat eventueel nog een kwartiertje op een koude plek, zo is de kans nog kleiner dat de koekjes uitlopen. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Op welke stand in de oven moet ik de kerstkransjes bakken
Wij bakten de koekjes in het midden van de oven, op 180 graden boven- en onderwarmte.
Je tip of commentaar