Ingrediënten voor Citroen-limoen schuimpjes
4 eiwitten,
80 gram suiker,
snufje zout,
rasp van 1 citroen,
rasp van 1 limoen,
2 eetlepels citroensap
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
17 jul 2018
Laatste wijziging:
26 mei 2020
Hoe maak je Citroen-limoen schuimpjes
Leg bakpapier op een bakplaat
Zorg dat de kom en mixhaken goed schoon zijn, eventueel met wat citroensap.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Doe de eiwitten met de zout en het citroensap in de kom en klop tot de eiwitten stijf zijn.
Voeg dan in porties de suiker met de citroen- en limoenrasp toe.
Blijf kloppen tot je pieken kunt maken die rechtop blijven staan.
Spuit met een spuitzak het eiwit als schuimpjes op het bakpapier.
Laat de oven anderhalf tot 2 uur garen voor meringues met een zachte binnenkant,
3 uur voor volledig brosse schuimpjes.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar