Ingrediënten voor Glutenvrije kwarktaart met citroen
Voor de zanddeeg taartbodem
200 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout
Voor de kwarktaart
8 blaadjes gelatine,
3 citroenen (waarvan 1 om te garneren),
500 gram kwark,
250 ml slagroom,
150 gram witte basterdsuiker
Hoe maak je Glutenvrije kwarktaart met citroen
Maak als eerste de zanddeeg taartbodem.
Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Bekleed de bodem van de bakvorm met een bakpapiertje en verdeel het deeg over de bodemv(ongeveer 1 cm dikte).
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden.
Laat de bodem afkoelen.
Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water.
Rasp 2 citroenen.
Pers het sap van de citroenen uit en doe dit in een steelpan.
Klop de slagroom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Blijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
Verwarm de citroensap in het steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme citroensap tot het is opgelost.
Doe de kwark, citroenrasp en het gelatine-mengsel bij de slagroom en meng dit nog even kort.
Giet dan het kwarkmengsel over de taartbodem en laat 3 uur opstijven.
Doe de rasp van de derde citroen om de kwarktaart mee te garneren.
Je tip of commentaar