Menu

Glutenvrije kwarktaart met citroen

Glutenvrije kwarktaart met citroen

Ingrediënten voor Glutenvrije kwarktaart met citroen

Voor de zanddeeg taartbodem

200 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout

Voor de kwarktaart

8 blaadjes gelatine,
3 citroenen (waarvan 1 om te garneren),
500 gram kwark,
250 ml slagroom,
150 gram witte basterdsuiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
19 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije kwarktaart met citroen

Maak als eerste de zanddeeg taartbodem.
Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel.
Maak er daarna een mooie bol van met de hand.
Bekleed de bodem van de bakvorm met een bakpapiertje en verdeel het deeg over de bodemv(ongeveer 1 cm dikte).
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden.
Laat de bodem afkoelen.

Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water.
Rasp 2 citroenen.
Pers het sap van de citroenen uit en doe dit in een steelpan.
Klop de slagroom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Blijf kloppen tot er zachte pieken ontstaan.
Verwarm de citroensap in het steelpannetje. Knijp de gelatine uit en roer dit door de warme citroensap tot het is opgelost.
Doe de kwark, citroenrasp en het gelatine-mengsel bij de slagroom en meng dit nog even kort.
Giet dan het kwarkmengsel over de taartbodem en laat 3 uur opstijven.

Doe de rasp van de derde citroen om de kwarktaart mee te garneren.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.