Ingrediënten voor Vlaai gebakjes met mango
Vlaaibodem
330 gram glutenvrij wit meel,
1 1/4 theelepel droge gist,
5 eetlepels suiker,
Snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels geklutste ei,
100 gram melk (handwarm),
Vulling
700 milliliter melk,
115 gram dessertrijst,
100 gram suiker,
2 theelepels vanille-extract,
2 eieren (geklutst),
blikje vlaaivulling kersen,
200 milliliter slagroom
Topping
2 mango's,
Ongeveer 8 eetlepels sinaasappeljam
Hoe maak je Vlaai gebakjes met mango
Dit recept is voldoende voor een grote vorm van 24 cm in doorsnee of voor 8-10 kleine taartjes van 10 cm doorsnee.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en vorm een glad en soepel deeg dat niet meer plakt.
Als het deeg nog wel plakt doe er dan een klein beetje meel bij, niet te veel.
Laat het deeg een half uurtje rustig onder een vochtige doek.
Druk de lucht eruit en rol het deeg in de vorm uit met je handen of een kleine deegroller.
Breng voor de vulling de melk met de vanille aan de kook in een pan met dikke bodem.
Voeg als het kookt de rijst en de suiker toe.
Draai het vuur zacht en laat het mengsel zachtjes koken.
Blijf voortdurend roeren tot het een dikke pap is, dit duurt ongeveer 15 minuten.
Haal dan de pan van het vuur en roer de eieren er snel doorheen.
Doe de vulling in de vorm en bak de vlaai een half uur in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Haal de vlaai uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Schil en snijd de verse mango in reepjes.
Verdeel de stukjes mango over de taartjes.
Bestrijk de mango met de sinaasappeljam.
Je tip of commentaar