Ingrediënten voor Glutenvrije peperkoek
220 gram glutenvrij wit meel,
75 gram roomboter,
1 theelepel kaneel,
2 theelepels gemberpoeder,
Snufje zout,
75 gram donkerbruine basterdsuiker,
3 eetlepels maple siroop,
Halve theelepel bakpoeder,
Decoratiestiften voor het docoreren (kan ook met glazuur of icing)
Hoe maak je Glutenvrije peperkoek
Meng meel, zout, gember, kaneel en bakpoeder door elkaar in een kom.
Smelt in een pannetje de boter met de basterdsuiker en de maple siroop.
Zet zodra het mengsel gesmolten is het vuur uit en schenk het mengsel bij het meel.
Kneed het deeg nu (eventueel met een mixer met deeghaken) tot een soepel maar stevig deeg.
Vorm een bal met de hand en wikkel het deeg in huishoudfolie. Laat het deeg een uur rusten op een koele plaats.
Bestuif het aanrecht met meel. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek er koekjes uit of snijd de delen uit voor een klein peperkoekhuisje.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bakplaat nog even in een koele ruimte.
Verwarm intussen de oven voor tot 190 graden boven- en onderwarmte.
Bak de koekjes in 10 minuten gaar, laat afkoelen op de bakplaat.
Als je koekjes zijn afgekoeld kan je ze versieren, wij gebruikten decoratiestiften van dr. oetker maar je kunt hiervoor ook icing of glazuur gebruiken.
Reacties
Het deeg werd bij mij veel te droog met alleen deze ingrediënten. Ik heb er toen een half ei doorgedaan en beetje water. Perfect geworden en erg lekker. Mooi stevig ook om peperkoekhuisje van te maken
Je tip of commentaar