Ingrediënten voor Glutenvrije pretzels
350 gram wit meel,
halve eetlepel bakpoeder,
flinke snuf zout,
15 gram gesmolten boter,
1 zakje gist (7 gram),
150 ml handwarm water,
1 eetlepel bruine suiker,
zout flakes,
Voor het koken:
3 liter water,
100 gram baking soda,
Hoe maak je Glutenvrije pretzels
Meng het water met de gist en de bruine suiker, roer goed door elkaar en laat even staan.
Meng het meel, de bakpoeder en de zout en de gesmolten boter. Voeg beetje voor beetje het water met gist en suiker toe.
Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 10 gelijke stukken (ongeveer 55 gram per stuk). Dit kan eventueel met een keukenmachine.
Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.
Breng intussen het water met de baking soda aan de kook in een pan. Zet het vuur zacht.
Vorm van de deegstukken een slang van ongeveer 40 centimeter en vorm een pretzel. Plak de uiteindes vast met water.
Laat de pretzel in het kokend water zakken (ik deed het met een spatel) en kook het deeg 40 seconden.
Haal het deeg uit het water en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi meteen met zoutflakes.
Herhaal dit met de andere stukken deeg, met twee personen gaat het sneller.
Bak de pretzels 20 minuten in het midden van de oven bruin en knapperig.
Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Je tip of commentaar